Training Psychiatrie & Verslaving MO Den Bosch

Logo Stichting Maatschappelijke Opvang Den BoschOp 1 en 7 mei volgden medewerkers van MO Den Bosch een training psychiatrie en verslaving.

Tijdens deze training krijgen de deelnemers kennis aangereikt over de effecten van alcohol en drugs en hoe je problematisch middelengebruik herkent.

Ook gedrag passend bij bepaalde psychiatrische ziektebeelden komt aan de orde. Naast het herkennen ervan leren medewerkers ook om te gaan met cliënten met een dubbeldiagnose. Om de deelnemers gelijk in de praktijk te laten oefenen bestaat een gedeelte van de training uit het toepassen van aangereikte gesprekstechnieken met een professionele trainingsacteur.

De medewerkers van MO Den Bosch merken dat er steeds vaker cliënten aangemeld worden met een verslaving en/of psychiatrische problemen. De meesten van hen hadden tot dusver niet de benodigde kennis om met deze mensen om te kunnen gaan. Na het volgen van deze training merkten ze sterker in hun schoenen te staan dan voorheen. “We kunnen als team concluderen dat het een leuke, interessante en leerzame training was.”

Lijkt deze training je wat voor jouw eigen medewerkers of organisatie? Kijk op de pagina Training Psychiatrie en Verslaving voor meer informatie.

Ga naar het Nieuwsoverzicht