Cursus:
Effectief Communiceren

Verbeter in deze cursus Effectief Communiceren je eigen communiceren en het effect op de ander

Cursus Effectief Communiceren

Deelnemers leren:

 • Hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.
 • Hoe hun eigen manier van communiceren de reactie van de ander beïnvloedt.
 • Om te gaan met conflicten.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van de cursus Effectief Communiceren weten deelnemers hoe de eigen manier van communiceren de reactie van de ander beïnvloedt. Ook hebben ze geleerd hoe zij de gewenste resultaten uit gesprekken kunnen behalen door middel van effectieve communicatie.

Deelnemers leren:

 • De effectiviteit van hun communicatie te verbeteren
 • Feedback te geven
 • Om te gaan met conflicten

De inhoud van de Cursus Effectief Communiceren bestaat uit:

Hoe anderen op jou reageren, hangt af van hoe jij je gedraagt en communiceert. Tijdens de cursus Effectief Communiceren krijgen deelnemers meer inzicht in hun eigen communicatiestijl en in die van anderen. Ook kijken we hoe gedrag communicatie beïnvloedt, zowel op een positieve als een negatieve manier, met als doel deelnemers zelfbewuster en effectiever te laten communiceren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wanneer ben je effectief en minder effectief in je communicatie?
 • Wat wil je leren en verbeteren?
 • De Roos van Leary als interactiemodel actie-reactie, zelftest en leerpunten
 • Assertiviteitstest: Hoe assertief ben jij? Nee durven zeggen en geven van feedback.
 • Omgaan met conflicten
 • Oefenen met acteur in effectief communiceren met eigen praktijkvoorbeelden, inclusief feedback en tips

Deze training is voor:

De cursus Effectief Communiceren is gericht op alle professionals die door effectief communiceren succesvoller willen opereren.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De cursus Effectief Communiceren is een combinatie van e-learning en een praktijktraining (blended learning). De theoretische basis wordt gelegd in een interactieve e-learning, waarna een unieke praktijktraining volgt.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor deze cursus is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de cursus Effectief Communiceren uit een dag, inclusief een follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Cursus Effectief Communiceren is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Cursus Effectief Communiceren. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.