Open Inschrijving Training:
Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht (VOL)

Startdatum: 13 september 2023

open inschrijving Weerbaarheid vergroten
Individuele aanmelding mogelijk

Open inschrijving informatie:

  • Duur Training: 3 dagdelen
  • Trainingsdagen: 13 september, 27 september en 11 oktober
  • Locatie: Torenallee 20, Eindhoven

4194 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2022 met een 8,4

Het doel van de Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht is:

In deze open training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht trainen de deelnemers hun aandacht en vergroten ze hun bewustzijn. Ze leren beter omgaan met lastige omstandigheden in leven en werk (stress, stemmingsproblemen, conflicten (intern of met anderen)), vergroten weerbaarheid en ze versterken hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze plukken hier niet alleen de vruchten van in hun werk, maar ook in het leven als geheel.

De inhoud van de Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht bestaat uit:

‘Doelbewuste aandacht voor de ervaring in dit moment zonder oordeel’. Dit is de definitie van Mindfulness zoals Jon Kabat-Zinn die in de jaren 70 van de vorige eeuw heeft geformuleerd.

Doel en duur

In deze weerbaarheids- en veerkrachttraining van drie dagdelen heeft mindfulness een belangrijke plek en trainen de deelnemers hun aandacht. Door middel van drie groepssessies en dagelijkse oefening thuis of op het werk tussendoor, vergroten ze hun opmerkzaamheid en verruimen ze hun bewustzijn. Ze leren zichzelf beter kennen en verrijken hun leven. Er valt veel te zeggen over mindfulness, er zijn niet voor niets boekenkasten over vol geschreven, maar de bottom line is: “je bent er of je bent er niet”. Je bent bewust aanwezig in het huidige moment of je aandacht bevindt zich ergens anders. Zoals in een onbewust en automatisch gedachtenpatroon over wat er is gebeurd of zou moeten gebeuren.

Motivatie

Prima als deelnemers een concrete aanleiding hebben om de training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht te gaan volgen. Bijvoorbeeld: moeite met het controleren van stress, begin van overspannenheid, piekeren, stemmingswisselingen etc. Het is een goede motivatie om persoonlijke problemen te willen verhelpen of voorkomen.
Een andere motivatie voor de training is om beter te willen worden in je werk. In elk beroep zal meer scherpte, rust, inzicht en bewustzijn leiden tot effectiever werken en beter functioneren.

Communicatie

Een professional is beroepsmatig veel bezig met communicatie, samenwerken en persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Op al deze gebieden is bewust aanwezig zijn in het hier & nu erg belangrijk. Alleen vanuit dit bewustzijn kan een professional zich ontwikkelen in vaardigheden, houding en gedrag (de softskills).

Kort en goed

Kort en goed: als professionals zich willen ontwikkelen, dan is deze training een goede investering om de weerbaarheid te vergroten. Ze leren beter om te gaan met hun eigen oordelen, spanningen en automatische patronen. Het contact met klanten of collega’s wordt opener, oprechter en constructiever. Het werk wordt leuker en effectiever.

Leermethode

De training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk.

Het niveau van de Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht is:

Het niveau van de training is: MBO/HBO.

Planning:

  • Dagdeel 1: Woensdag 13 september 2023, 09:30 – 12:30
  • Dagdeel 2: Woensdag 27 september 2023, 09:30 – 12:30
  • Dagdeel 3: Woensdag 11 oktober 2023, 09:30 – 12:30

Locatie:

Prijsopgave:

De prijs per deelnemer bedraagt:
€399,00 voor 3 dagdelen

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

in company training advies 1

Versterk je ontwikkeling

Wachtlijst

Meld jezelf of je medewerkers aan voor de wachtlijst van de Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

Open inschrijving formulier (VOL)