Persoonlijke Effectiviteitstraining

Verbeter leidinggevende vaardigheden en vergroot je persoonlijk leiderschap

Persoonlijke Effectiviteitstraining

Deelnemers leren:

 • Op zichzelf te reflecteren en in oplossingen te denken.
 • Eigen verantwoordelijkheden te nemen.
 • Hoe om te gaan met werkdruk en leiding te geven aan zichzelf.
 • Signalen waar te nemen: Constructief feedback geven en aanspreken op gedrag.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Deelnemers zoeken na afloop van de Persoonlijke Effectiviteitstraining nog meer de samenwerking met collega’s, hebben een lerende houding, nemen verantwoordelijkheid (voor de sfeer), communiceren effectief en durven zich kwetsbaar op te stellen naar collega’s en medewerkers. Zij zijn zich bewust dat gedrag, gedrag oproept en dat ze door middel van het aanpassen van eigen gedrag het gedrag van de ander effectief kunnen beïnvloeden.

Kennis
Deelnemers weten na afloop van de training:

 • Wat is mijn stijl van communiceren en hoe verbreed ik mijn repertoire?
 • Gedrag van een ander identificeren in de ‘Roos van Leary’.
 • Op basis van de zelftest ‘Roos van Leary’ en praktische oefeningen persoonlijke kwaliteiten en valkuilen opnoemen.
 • Hoe geef ik leiding aan mezelf en hoe ga ik om met werkdruk?

Vaardigheid
Deelnemers kunnen na afloop van de training:

 • Met meer zelfvertrouwen hun werk uitvoeren.
 • Op zichzelf reflecteren.
 • In oplossingen denken.
 • Actief gebruik maken van elkaars kracht.
 • Gewenst en ongewenst gedrag bespreekbaar maken.
 • Een effectief ‘slechtnieuwsgesprek’ voeren (zonder deze uit de weg te gaan).

De inhoud van de Persoonlijke Effectiviteitstraining bestaat uit:

De training heeft een modulaire opbouw. Deelnemers leren principes uit verschillende communicatiemodellen (Roos van Leary, Covey, LSD, Plan-Do-Study-Act, Transactionele Analyse).

Deze training is voor:

Deze training is gericht op professionals die meer Persoonlijk Leiderschap willen pakken en hun leidinggevende vaardigheden willen verbeteren.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training Persoonlijke Effectiviteit is een combinatie van e-learning en een praktijktraining (blended learning). De theoretische basis wordt gelegd in een interactieve e-learning, waarna een unieke praktijktraining volgt.

Een deel van deze training bestaat uit een e-learning, waarbij de nadruk ligt op achtergrondkennis. In de praktijktraining ligt de focus op verdieping en verbinding met de praktijk. Vooraf volgen de deelnemers de e-learning ‘Roos van Leary’. Hiermee krijgen ze kennis van houdingen en voorkeuren ten aanzien van communicatie. De bijbehorende zelftest ‘Roos van Leary’ dient als onderlegger en startpunt van het traject.

Ter voorbereiding op de Persoonlijke Effectiviteitstraining mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

De Roos van Leary e-learning duurt tussen de 2,5-3 uur.
Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de praktijktraining uit twee dagdelen en een mogelijke follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Persoonlijke Effectiviteitstraining is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Persoonlijke Effectiviteitstraining. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.