Training
Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht

Deelnemers vergroten hun aandacht voor het bewustzijn en leren beter omgaan met lastige omstandigheden in leven en werk.

Training Weerbaarheid en Veerkracht versterken

Deelnemers leren:

  • Hoe je je aandacht kan trainen en welke positieve effecten dit heeft op je welzijn en interactie met anderen.
  • Hoe aandachtstraining je helpt om efficiënter te werken en beter om te gaan met stress.
  • Hoe je door je bewustzijn te vergroten, je jezelf beter leert kennen en passende keuzes maakt in je werk en leven.
  • Hoe je door bewust aandacht te hebben voor je ervaringen in dit moment, je professionaliteit (verder) ontwikkelt en beter samenwerkt.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

In de training Weerbaarheid en Veerkracht versterken trainen de deelnemers hun aandacht en vergroten ze hun bewustzijn. Ze leren beter omgaan met lastige omstandigheden in leven en werk (stress, stemmingsproblemen, conflicten (intern of met anderen)) en versterken hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze plukken hier niet alleen de vruchten van in hun werk, maar ook in het leven als geheel.

De inhoud van de Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht bestaat uit:

‘Doelbewuste aandacht voor de ervaring in dit moment zonder oordeel’. Dit is de definitie van Mindfulness zoals Jon Kabat-Zinn die in de jaren 70 van de vorige eeuw heeft geformuleerd.

Doel en duur

In deze veerkracht- en weerbaarheidstraining van drie dagdelen heeft mindfulness een belangrijke plek en trainen de deelnemers hun aandacht. Door middel van drie groepssessies en dagelijkse oefening thuis of op het werk tussendoor, vergroten ze hun opmerkzaamheid en verruimen ze hun bewustzijn. Ze leren zichzelf beter kennen en verrijken hun leven. Er valt veel te zeggen over mindfulness, er zijn niet voor niets boekenkasten over vol geschreven, maar de bottom line is: “je bent er of je bent er niet”. Je bent bewust aanwezig in het huidige moment of je aandacht bevindt zich ergens anders. Zoals in een onbewust en automatisch gedachtenpatroon over wat er is gebeurt of zou moeten gebeuren.

Motivatie

Prima als deelnemers een concrete aanleiding hebben om de training Weerbaarheid en Veerkracht versterken te gaan volgen. Bijvoorbeeld: moeite met het controleren van stress, begin van overspannenheid, piekeren, stemmingswisselingen etc. Het is een goede motivatie om persoonlijke problemen te willen verhelpen of voorkomen.
Een andere motivatie voor deze weerbaarheidstraining is om beter te willen worden in je werk. In elk beroep zal meer scherpte, rust, inzicht en bewustzijn leiden tot effectiever werken en beter functioneren.

Communicatie

Een professional is beroepsmatig veel bezig met communicatie, samenwerken en persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling. Op al deze gebieden is bewust aanwezig zijn in het hier & nu erg belangrijk. Alleen vanuit dit bewustzijn kan een professional zich ontwikkelen in vaardigheden, houding en gedrag (de soft skills).

Kort en goed

Kort en goed: als professionals zich willen ontwikkelen, dan is de training Weerbaarheid en Veerkracht versterken een goede investering. Ze leren beter om te gaan met hun eigen oordelen, spanningen en automatische patronen. Het contact met klanten of collega’s wordt opener, oprechter en constructiever. Het werk wordt leuker en effectiever.

Deze training is voor:

Deze weerbaarheidstraining is geschikt voor iedereen die wil investeren in zijn/haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. En voor iedereen die een goede basis wil leggen verdere groei in zelfkennis en persoonlijke effectiviteit.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Ter voorbereiding op de praktijkgerichte training Weerbaarheid en Veerkracht versterken krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun persoonlijke motivatie door te geven aan de trainer. Hiermee zal de trainer rekening houden bij de invulling van het programma.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

De training Weerbaarheid en Veerkracht versterken bestaat uit drie dagdelen van 3 uur met telkens twee weken daartussen waarin de deelnemers zelfstandig oefenen.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Versterk je Weerbaarheid en Veerkracht. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.