Praktijkopdrachten bewezen effectief

Kennisbank

Vol enthousiasme en overtuigd van opgedane kennis ronden deelnemers hun trainingstraject af. Uiteindelijk blijkt dat slechts een klein gedeelte van de deelnemers de opgedane kennis en vaardigheden daadwerkelijk uitvoert in de praktijk. Heeft de trainer zijn werk niet goed gedaan? Zeker niet! Onderzoek toont aan dat een gebrek aan vertrouwen een belangrijke oorzaak is. Veel trainingen bij Croan zijn daarom voorzien van praktijkopdrachten, een onmisbaar element! Door praktijkopdrachten uit te voeren, vergroten we het rendement en wordt opgedane kennis geborgd.

Bewustwording in de praktijk

In sommige gevallen laten deelnemers zich leiden door de drukte van de dag of hebben ze nog onvoldoende zelfvertrouwen om de nieuwe vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven. Dit komt doordat je pas vertrouwen krijgt in deze vaardigheden, vanaf het moment dat je ze succesvol toegepast in de praktijk. Dan zijn ze namelijk bewezen effectief.

Om ervoor te zorgen dat iedereen na afloop van de training daadwerkelijk aan de slag gaat, ontvangt iedere deelnemer een (verplichte) praktijkopdracht. Hiermee wordt de drempel verlaagd en het rendement sterk vergroot. Op deze manier maakt iedereen zich de nieuwe kennis en vaardigheden eigen. Dit zorgt voor borging. Door te voelen dat jouw nieuwe vaardigheden het gewenste effect hebben, creëer je meer vertrouwen. Dit is uiteindelijk de basis voor het in de praktijk brengen van de opgedane kennis.

Feedforward

De praktijkopdrachten worden door de trainer voorzien van positieve feedback, ook wel ‘feedforward’ genoemd. Doordat de opdrachten haalbare doelen bevatten, ervaart men succes. De successen zorgen voor een intrinsieke motivatie om de nieuwe kennis en kunde toe te blijven passen in het dagelijks leven. Dit zorgt voor de daadwerkelijke transfer naar de praktijk.

Wil jij ook zeker zijn van een succesvolle afronding van je training? Bekijk ons volledige trainingsaanbod mét praktijkopdrachten.

Meer Ontwikkelingen

gedragsverandering training praktijkopdracht

Gedragsverandering

De praktijkopdracht van Croan is een eerste aanzet tot gedragsverandering na de training. We nemen daarmee…
Croan gaat een zonnige toekomst tegemoet

Croan gaat een zonnige toekomst tegemoet

Een interview met oud-eigenaar Ton Kitzen en eigenaar Nathan van Groenigen Croan Training & Coaching versterkt…
Heb jij ook wel eens een spannend gesprek

Heb jij ook wel eens een spannend gesprek?

Deelnemer Yves van Veilig Thuis schrijft over zijn ervaring met de training ‘omgaan met emotionele bellers’.…