Training:
Managementvaardigheden

Leer effectief leidinggeven

Training Managementvaardigheden

Deelnemers leren:

  • Meer over hun eigen leiderschapsstijl en oefenen met het bewust inzetten van ander gedrag.
  • Passend te durven en kunnen reageren op medewerkers en hen bewegen naar meer zelfregie (‘van weerstand naar leerstand’).
  • Signalen waarnemen: constructief feedback geven en de vaardigheden die hierbij horen.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Deelnemers weten na afloop van deze praktijkgerichte training Managementvaardigheden hoe zij verantwoordelijkheid kunnen nemen tijdens gesprekken, zonder spanning, maar met zelfvertrouwen.

De inhoud van de Training Managementvaardigheden bestaat uit:

Als leidinggevende kom je regelmatig voor vragen te staan als: ‘Hoe motiveer ik mijn mensen? Hoe zorg ik ervoor dat de resultaten worden gehaald? Hoe ga ik om met weerstand? Hoe kan ik mijn medewerkers daadkrachtig aanspreken en toch in verbinding blijven?’. De training Managementvaardigheden helpt met het vinden van de antwoorden op deze vragen. Daarnaast geeft deze training inzicht in de persoonlijke managementstijl, effectief leidinggeven, resultaten behalen, feedback geven en mensen motiveren.

De training Managementvaardigheden heeft een modulaire opbouw. Deelnemers leren principes uit verschillende communicatiemodellen (Roos van Leary, Covey, LSD, Plan-Do-Study-Act, Transactionele Analyse).

Deze training is voor:

Deze training is geschikt voor leidinggevenden die hun leiderschapsvaardigheden willen versterken, zodat zij vol vertrouwen in hun eigen kracht staan tegenover medewerkers.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training Managementvaardigheden is een combinatie van theorie en praktijk (blended learning). Een deel van deze training bestaat uit een e-learning, waarbij de nadruk ligt op achtergrondkennis. In deze praktijktraining ligt de focus op verdieping en verbinding met de praktijk. Vooraf volgen de deelnemers de e-learning Roos van Leary. Hiermee krijgen ze kennis van houdingen en voorkeuren ten aanzien van communicatie. De bijbehorende zelftest Roos van Leary dient als onderlegger en startpunt van het traject.

Ter voorbereiding op de training Managementvaardigheden mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

De Roos van Leary e-learning duurt tussen de 2,5-3 uur.

Omdat de praktijktraining áltijd op maat wordt gemaakt voor onze opdrachtgevers, is een standaard tijdsduur moeilijk te zeggen. Dit is afhankelijk van de ontwikkelbehoefte en doelstellingen waarop wij de inhoud afstemmen.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Managementvaardigheden is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Managementvaardigheden. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.