Training:
Omgaan met Suïcidaliteit

Leer om te gaan met suïcidale cliënten of medewerkers en zelfdoding te voorkomen

Training: Omgaan met Suicidaliteit

Deelnemers leren:

  • Signalen van suïcidaliteit te herkennen
  • Om te gaan met uitingen van suïcide en suïcidedreigingen
  • Contact te maken met de wanhoop van de ander en daar het gesprek over aan te gaan

336 deelnemers beoordelen deze training met een 8.6

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van deze praktische training in suïcidepreventie weten de deelnemers:

  • Hoe iemand suïcidaal wordt.
  • Hoe ze signalen van suïcidaliteit kunnen herkennen.
  • Hoe ze kunnen omgaan met zelfmoorduitingen en –dreigingen.
  • Hoe ze contact kunnen maken met iemand die aan zelfmoord denkt.
  • Hoe ze zelfzorg kunnen organiseren.
  • Op professionele wijze, vanuit hun rol op werk, grenzen te stellen.
  • Opvang en nazorg te geven een collega.

De inhoud van de Training Omgaan met Suïcidaliteit bestaat uit:

Deelnemers leren in de training ‘Omgaan met suïcidaliteit’ om te gaan met uitingen van suïcide en suïcidedreigingen. In de training komen signalen van suïcidaliteit uit de praktijk aan bod en deelnemers leren hoe je hierover het gesprek aan kan gaan. Ze leren op concrete en praktisch toepasbare wijze contact te maken met mensen die zo wanhopig zijn dat ze eraan denken om zelfdoding te plegen, zonder daarbij in de rol van behandelaar te gaan staan.

De trainer bespreekt specifiek de invulling van de vangnet functie. Wat kun jij, vanuit jóuw rol op het werk, toevoegen in het verminderen van de wanhoop en in de preventie van suïcides? En, hoe zorg je voor je eigen veiligheid en organiseer je nazorg?

Deze training is voor:

Deze training is geschikt voor professionals die in hun werk te maken (kunnen) krijgen met suïcidale cliënten en daarom meer willen leren over suïcidepreventie.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training ‘Omgaan met suïcidaliteit’ is een combinatie van theorie en praktijk.

Ter voorbereiding op deze praktijktraining ‘Omgaan met suïcidaliteit’ mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de training ‘Omgaan met suïcidaliteit’ uit twee dagdelen en een follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Omgaan met Suïcidaliteit is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Omgaan met Suïcidaliteit. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.