Bedrijven besteden kwart opleidingsbudget aan e-learning

Grote en middelgrote organisaties in Nederland reserveren 24 procent van hun opleidingsbudget voor e-learning. In 2012 was dit nog maar 9 procent. Vooral in de zorg is e-learning populair.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Nidap voor Springest. Voor het onderzoek werden 330 HR-verantwoordelijken ondervraagd.
De top drie vraagstukken waarvoor opleidingen en trainingen op dit moment worden georganiseerd zijn management- en leiderschapsontwikkeling (74%), kwaliteitszorg en veiligheid (67%) en interne samenwerking (65%). Talentmanagement staat met 55 procent op nummer 4.

E-learning interface against midsection of creative editor working on laptop

Groei in company trainingen

Bedrijven investeren nog steeds het meeste in open inschrijving opleidingen, maar de grootste groei verwachten HR-professionals bij e-learning, interne trainingen en in company trajecten. Het grootste deel (42%) van het opleidingsbudget gaat naar opleidingen met open inschrijving bij externe opleiders. Slechts 14 procent verwacht dat het opleidingsbudget hiervoor het komende jaar nog stijgt. Eveneens 14 procent verwacht hier juist een daling. Eén op de drie verwacht wel een verdere stijging van het budget voor e-learning en interne trainingen.

Lees het hele artikel: https://www.personeelsnet.nl/bericht/bedrijven-besteden-kwart-opleidingsbudget-aan-e-learning/

Aanbod Croan

Lees meer over ons aanbod van e-learning trainingen: https://croan.nl/e-learning/

Ga naar het Nieuwsoverzicht