Jaarbericht 2016 van de Nationale Drug Monitor verschenen

NieuwsVerslaving

Eén op de tien Nederlanders is een zware drinker. Het gebruik van ecstasy onder volwassenen lijkt verder te stijgen en ligt ruimschoots boven het EU-gemiddelde. In het uitgaansleven heeft het middel echter concurrentie gekregen van 4-fluoramfetamine (4-FA). Politie en landelijke instanties rapporteren een toename van het aantal meldingen van ontmantelde productieplaatsen, opslagplaatsen en afvaldumpingen. De online drugshandel neemt toe maar blijft beperkt vergeleken met de traditionele handel.

Dit zijn enkele feiten uit het Jaarbericht 2016 van de Nationale Drug Monitor (NDM), met de laatste cijfers over het gebruik van alcohol, tabak, drugs en slaap- en kalmeringsmiddelen, en ontwikkelingen in wetgeving, beleid en alcohol- en drugsgerelateerde criminaliteit en overlast. Het Jaarbericht van de NDM is een uitgave van het Trimbos-instituut en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC).

Eén op de tien Nederlanders is een zware drinker. Het gebruik van ecstasy onder volwassenen lijkt verder te stijgen en ligt ruimschoots boven het EU-gemiddelde. In het uitgaansleven heeft het middel echter concurrentie gekregen van 4-fluoramfetamine (4-FA). Politie en landelijke instanties rapporteren een toename van het aantal meldingen van ontmantelde productieplaatsen, opslagplaatsen en afvaldumpingen. De online drugshandel neemt toe maar blijft beperkt vergeleken met de traditionele handel. Dit zijn enkele feiten uit het Jaarbericht 2016 van de Nationale Drug Monitor (NDM), met de laatste cijfers over het gebruik van alcohol, tabak, drugs en slaap- en kalmeringsmiddelen, en ontwikkelingen in wetgeving, beleid en alcohol- en drugsgerelateerde criminaliteit en overlast.

Het Jaarbericht van de NDM is een uitgave van het Trimbos-instituut en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (WODC). Lees hier het hele bericht van Trimbos.

Verslaving bij jou op het werk?

Kom je in binnen jouw werk in aanraking met cliënten en patiënten met verslavingsproblemen? In onze Training Verslaving zijn we altijd up to date en maken we gebruik van de nieuwste kennis en feiten. In de training bevorderen we kennis over middelen en verslaving, het herkennen van middelengebruik en verslaving, omgaan met verslavingsproblematiek.

Meer info: Training verslaving.

Meer Ontwikkelingen

Culturele sensitiviteit in de praktijk: een training met impact

Het creëren van een werkomgeving waarin iedereen zich gewaardeerd en thuisvoelt is een belangrijke taak voor…

Van diversiteit naar inclusiviteit: een essentiële stap voor elke werkvloer

In een tijd waarin de roep om gelijkheid en diversiteit luider klinkt dan ooit, is het…
life skills bij jongeren

Waarom zijn de life skills die ontbreken in het huidige praktijkonderwijs juist nu zo belangrijk?

Traditioneel ligt de nadruk in het onderwijs op het overbrengen van vakspecifieke kennis. Maar, in een…