Training:
Psychiatrie en verslaving

Leer om te gaan met psychiatrische problematiek en middelengebruik / verslaving

Training: Psychiatrie en Verslaving

Deelnemers leren:

  • Hoe ze psychiatrische problematiek kunnen signaleren en hanteren
  • Hoe ze met effectieve communicatie de hulpverlening kunnen verbeteren

303 deelnemers beoordelen deze training met een 8.5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van deze training Psychiatrie en Verslaving weten deelnemers hoe ze iemand kunnen helpen / doorverwijzen. Daarnaast hebben ze meer kennis van:

  • de achtergronden van gedrag dat past bij de psychiatrische stoornis in combinatie middelengebruik en (game)verslaving. (Wat valt op bij co-morbiditeit?);
  • de specifieke omgang met problematisch gedrag in de communicatie met cliënten;
  • de aantal bewezen effectieve gesprekstechnieken.

De inhoud van de Training Psychiatrie en verslaving bestaat uit:

Hulpverleners komen met regelmaat in aanraking met cliënten waarbij sprake is van psychiatrische problematiek en middelengebruik/verslaving. Dit kan de communicatie en samenwerking ernstig belemmeren. Hoe signaleer en hanteer je deze problematiek? Hoe kom je tot samenwerking? Een gerichte aanpak en kennis van (motiverende) gesprekstechnieken en psychiatrische ziektebeelden helpen de communicatie en daarmee de hulpverlening te verbeteren.

Het doel van de training is:

  • Inzicht verwerven en signalen herkennen van psychiatrische stoornissen in combinatie met verslaving;
  • Inzicht verwerven in de meest voorkomende psychiatrische problematiek en verslavingen;
  • Bewust worden van eigen oordelen, waarden en normen betreffende psychiatrische stoornissen en het effect daarvan op jezelf en de communicatie;
  • Oefenen van nieuwe vaardigheden en deze bewust inzetten binnen de eigen praktijk.

Deze training is voor:

Deze training is geschikt voor professionals die met regelmaat in aanraking komen met cliënten waarbij sprake is van psychiatrische problematiek en/of middelengebruik/verslaving. En willen leren hoe ze hun hulpverlening kunnen verbeteren.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training ‘Psychiatrie en Verslaving’ is een combinatie van theorie en praktijk.

Ter voorbereiding op deze praktijktraining Psychiatrie en Verslaving krijgen de deelnemers de mogelijkheid om een leerwens en casus in te leveren. Hiermee maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de training ‘Psychiatrie en Verslaving’ uit een hele dag (2 dagdelen van 3,5 uur) en een mogelijke follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Psychiatrie en verslaving is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Psychiatrie en verslaving. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.