Training:
Werken met groepen

Leer in je eigen kracht te staan in een groep collega’s of medewerkers

Training: Werken met Groepen

Deelnemers leren:

 • Eigen valkuilen te herkennen en doorbreken in interactie met een groep.
 • Rust en vertrouwen te creëren in een groep.
 • Met meer zelfvertrouwen en plezier om te gaan met groepen.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Deelnemers zoeken na afloop van de training de samenwerking met collega’s, hebben een lerende houding, nemen verantwoordelijkheid (voor de sfeer), communiceren effectief en durven zich kwetsbaar op te stellen naar collega’s en medewerkers.

Kennis
De deelnemers:

 • Weten hun stijl van communiceren en hoe hun repertoire te verbreden.
 • Weten hoe ze rust en vertrouwen creëren in een groep.
 • Weten actief om te gaan met getoonde weerstand in een groep en deze om te buigen naar eigenaarschap en proactief gedrag.
 • Kennen de basiswerking van het communicatiemodel ‘Roos van Leary’ en kunnen deze in eigen woorden uitleggen.
 • Kunnen gedrag van een ander identificeren in de ‘Roos van Leary’.
 • Herkennen op basis van persoonlijk geformuleerde leerdoelen en praktische oefeningen, persoonlijke kwaliteiten en valkuilen.
 • Kennen de theorie van groepsprocessen en groepsdynamica achter het werken met groepen en passen deze toe.

Vaardigheid
De deelnemers:

 • Herkennen en doorbreken eigen valkuilen in interactie met een groep.
 • Ervaren meer zelfvertrouwen in de omgang met groepen.
 • Zijn beter in staat om zichzelf te managen en om te gaan met werkdruk.
 • Maken bewuste keuzes wat ze tegenover weerstand, dominant of storend gedrag binnen een groep inzetten.
 • Maken actief gebruik van eenieders kracht.
 • Maken gewenst en ongewenst gedrag bespreekbaar.
 • Zetten nieuwe gedragspatronen in ten behoeve van effectievere beïnvloeding van een groep.
 • Hebben meer plezier in het werken met groepen.

De inhoud van de Training Werken met groepen bestaat uit:

In de praktijktraining Werken met Groepen ligt de focus op verdieping en verbinding met de praktijk. Vooraf volgen de deelnemers de e-learning Roos van Leary. Hiermee krijgen ze kennis van houdingen en voorkeuren ten aanzien van communicatie. De bijbehorende zelftest Roos van Leary dient als onderlegger en startpunt van het traject.

In de training wordt dieper ingegaan op het werken met groepen, het effectief beïnvloeden van groepen en het sturen van groepen.

Deze training is voor:

Deze training is gericht op professionals die willen leren hoe ze beter in hun eigen kracht staan te midden van een groep collega’s en/of medewerkers.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training Werken met Groepen is een combinatie van theorie en praktijk.

Ter voorbereiding op de training Werken met Groepen mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. De Roos van Leary e-learning duurt tussen de 2,5-3 uur. Meestal bestaat de praktijktraining Werken met Groepen uit drie dagdelen en een mogelijke follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Werken met groepen is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Werken met groepen. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.