Verzuimtraining

Leer om te gaan met medewerkers die zich ziek melden

Verzuimtraining

Deelnemers leren:

  • Te begrijpen en onderkennen, vanuit het belang van een zorgvuldige begeleiding van medewerkers die zich ziek melden, welke basishouding daar bij nodig is.
  • Wat de ingrediënten zijn van de begeleiding van het verzuimproces en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn.
  • Medewerkers vanuit een coachende houding te ondersteunen in het proces vanaf ziekmelding (tot het hervattingsgesprek.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van deze training zijn deelnemers in staat om een goed verzuimgesprek te voeren met hun medewerkers.

Attitude
Deelnemers:

  • Begrijpen en onderkennen, vanuit het belang van een zorgvuldige begeleiding van medewerkers die zich ziek melden, welke basishouding daar bij nodig is.
  • Zijn zich ervan bewust dat een coachende wijze van communiceren hier goed op aansluit en dat daar specifieke vaardigheden bij horen.
  • Hebben inzicht in hun eigen huidige communicatiestijl en hun kwaliteiten en valkuilen hierin.

Kennis
Deelnemers kunnen na afloop:

  • Uitleggen wat de ingrediënten zijn van de begeleiding van het verzuimproces en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn.
  • Uitleggen wat de basis is van een coachende houding in verzuimgesprekken met medewerkers.

Vaardigheid
Deelnemers:

  • Hebben, door met een trainingsacteur te oefenen, hun gespreks- en luistervaardigheden uitgebreid middels praktische handvatten en zijn in staat om deze toe te passen in de (telefonische) gesprekken met medewerkers.
  • Zijn in staat om medewerkers vanuit een coachende houding te ondersteunen in het proces vanaf ziekmelding (tot het hervattingsgesprek).

De inhoud van de Verzuimtraining bestaat uit:

De Verzuimtraining is primair gericht op het in de praktijk oefenen van de vaardigheden die nodig zijn om goede verzuimgesprekken (afhankelijk van de functie) te voeren. Dit doen we met de hulp van een acteur. We werken hier met eigen voorbeelden uit de praktijk van de deelnemers en vanuit de leerwensen van de deelnemers.

Vanuit een korte toelichting op het waarom en hoe van een coachende houding in de gesprekken, gaan we direct aan de slag met het oefenen van vaardigheden. Hierbij leren de deelnemers door te zien en te doen.

Deze training is voor:

Deze training in verzuimmanagement is gericht op managers en leidinggevenden die verzuim vanaf het begin van de ziekmelding, tot het feitelijke verzuimgesprek en de hervattingsmogelijkheden, op een goede constructieve manier willen leren begeleiden.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De Verzuimtraining is een combinatie van theorie en praktijk.

Ter voorbereiding op deze training mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de Verzuimtraining uit 3,5 uur inclusief pauzes.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Verzuimtraining is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Verzuimtraining. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.