Trainingsbureau Croan Consult verandert van naam en eigenaar

Uncategorized
nieuwe eigenaar en naam croan consult

– Persbericht –

Eindhoven – Per 1 april jl. heeft Croan Consult niet alleen een nieuwe naam, Croan, maar ook een nieuwe eigenaar, Nathan van Groenigen, gekregen. Croan Consult, een landelijk opererend trainingsbureau met de wortels en kantoor in Eindhoven bestond 1 april 2021 vijftien jaar. Oprichter Ton Kitzen heeft vanaf deze datum een stap terug gedaan voor zijn opvolger Nathan van Groenigen, de nieuwe directeur en eigenaar.

Nieuwe eigenaar en naam Croan Consult, training en Coaching
Nieuwe eigenaar en naam Croan Consult, training en Coaching

Nathan werkte zes jaar als zelfstandige en koos vanaf 1 maart 2020 voor een samenwerking met Croan Consult met het perspectief om het bedrijf over te nemen. Vanaf de eerste dag was er een uitstekende match met Ton. De jonge energieke, positieve en ambitieuze kracht van Nathan in combinatie met ervaring en senioriteit van Ton. Samen ontwikkelden ze de kracht van Croan verder. Nathan: “Het belangrijkste werkterrein van Croan ligt in het sociaal domein, zoals de zorgsector en sociale ontwikkelbedrijven. Praktijkgerichte trainingen, waarvan de inhoud samen met de opdrachtgever tot stand komt zijn ons uitgangspunt. Ik ben ervan overtuigd dat iemand het beste leert als diegene zich veilig en vertrouwd voelt. Dat is dus een voorwaarde in onze trainingen. We hebben zelfs een eigen, laagdrempelige methode ontwikkeld voor het werken met acteur. En bij Croan stopt de training niet na de laatste trainingsdag, maar begint het praktijkleren, gekoppeld aan een door alle deelnemers uit te voeren praktijkopdracht. Zó stijgen de kennis en vaardigheden van de deelnemers pas echt. Tel hier een gezonde dosis humor tijdens de trainingen bij op en de verklaring van het succes van Croan is gevonden.”

De start van Nathan viel samen met de eerste lockdown. Veel bedrijven stelden hun trainingen uit. Croan gebruikte de eerste golf om trainers en acteurs bij te scholen op het terrein van online trainen. Deze digitale vaardigheden komen in de tweede golf goed van pas. “Tijdens de eerste lockdown stapten veel bedrijven nog niet over van ‘live’ naar ‘online’, nu switchen ze gemakkelijk. Om de expertise van hun medewerkers op peil te houden en verder te ontwikkelen, willen bedrijven en organisaties niet langer uitstellen, maar actief trainen en werken aan de deskundigheidsbevordering. Ze kijken nu naar wat er wél mogelijk is. Met de juiste kennis en aanpak kan verrassend veel online”, heeft Nathan ervaren.

Ton Kitzen blijft de komende twee jaar verbonden aan Croan om zo een soepele overgang voor opdrachtgevers naar de nieuwe situatie mogelijk te maken.
Ze gaan samen deze nieuwe fase van Croan met veel plezier en vertrouwen aan. “Er staat zoveel moois te gebeuren; een nieuwe stijl, een nieuwe site een nieuw kantoor op Strijp-S. We zetten Croan nog steviger neer,” zegt Nathan van Groenigen.

————————————————————————————————

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nathan van Groenigen: 06-46650391
Ton Kitzen: 06-53242757
info@croan.nl

Meer Ontwikkelingen

Van diversiteit naar inclusiviteit: een essentiële stap voor elke werkvloer

In een tijd waarin de roep om gelijkheid en diversiteit luider klinkt dan ooit, is het…
life skills bij jongeren

Waarom zijn de life skills die ontbreken in het huidige praktijkonderwijs juist nu zo belangrijk?

Traditioneel ligt de nadruk in het onderwijs op het overbrengen van vakspecifieke kennis. Maar, in een…

Les in levensvaardigheden helpt studenten om verder te komen

Croan is verbonden aan het Europese onderwijsproject Creative Learning for Life, kortweg CL4L. Dit is gericht…