Burn-out Training

Leer stressklachten herkennen om een burn-out te voorkomen

Burn Out Training

Deelnemers leren:

  • Hoe ons stresssysteem werkt en wat er gebeurt bij langdurige stress.
  • Stressgerelateerde klachten en burn-out signalen bij zichzelf en hun medewerkers vroegtijdig te herkennen.
  • De 5 strategieën in te zetten om een betere balans te krijgen tussen energievreters en energiegevers.

95 deelnemers beoordelen deze training met een 9.0

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van deze training zijn deelnemers in staat om:

  • Stressgerelateerde klachten en burn-out signalen bij zichzelf en hun medewerkers vroegtijdig te herkennen;
  • De ernst van de verschijnselen beter in te schatten om hier goed op te kunnen reageren;
  • De 5 strategieën in te zetten om een betere balans te krijgen tussen energievreters en -gevers;
  • Met meer zelfvertrouwen met collega’s het gesprek over stress aan te gaan.

De inhoud van de Burn-out Training bestaat uit:

Deze interactieve training is gericht op het herkennen en voorkomen van een burn-out bij medewerkers. De deelnemers leren hoe ons stress-systeem werkt en wat er gebeurt bij langdurige stress. Daarnaast leren ze stressgerelateerde klachten herkennen, zowel bij zichzelf als bij teamleden en/of medewerkers.

De Burn-out Training richt zich verder op het zelf toepassen van de vijf strategieën om de balans tussen energievreters en -gevers te verbeteren en reflecteren op hoe je deze levens houdt binnen teams en de organisatie.

Deze training is voor:

Deze training is gericht op managers en teamleiders die een burn-out bij hun medewerkers willen voorkomen.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De Burn-out training is een combinatie van theorie en praktijk.

Ter voorbereiding op deze training mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de Burn-out training uit twee dagdelen en een mogelijke follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Burn-out Training is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Burn-out Training. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.