Training:
Roos van Leary

Gedrag roept gedrag op

Training: Roos van Leary

Deelnemers leren:

  • Welk gedrag door welk gedrag wordt opgeroepen; bruikbaar bij het analyseren van gedragspatronen.
  • Hoe gedrag beïnvloedbaar is met het bewust inzetten van eigen gedrag.
  • De effectiviteit van de relatie beïnvloeden door veranderingen aan te brengen in de persoonlijke communicatiestijl.
  • Strategieën bepalen om effectief met anderen om te gaan.

256 deelnemers beoordelen deze training met een 9.0

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van de training Roos van Leary hebben deelnemers kennis over, en inzicht in, de interactiekracht van de Roos van Leary.

De inhoud van de Training Roos van Leary bestaat uit:

Hoe komt het dat gesprekken met de ene medewerker soepel verlopen terwijl een ander allergische reacties bij je oproept? Hoe kun je effectieve (werk)relaties aangaan en onderhouden? Dit heeft allemaal te maken met de werking van gedrag. Hoe dit precies zit, leren deelnemers aan de hand van de Roos van Leary, een gerenommeerd communicatiemodel.

De Roos van Leary gaat ervan uit dat gedrag, gedrag oproept. Er is namelijk altijd sprake van actie-reactie, oorzaak-gevolg, zenden-ontvangen. Het model laat onder andere zien welk gedrag door welk gedrag wordt opgeroepen en hoe gedrag te beïnvloeden is.

De Roos van Leary is niet bedoeld om mensen te typeren en in hokjes te plaatsen. Wél gaat het om het typeren van gedrag en het verduidelijken van de werking van dat gedrag op anderen. Het gaat dus om de interactie tussen mensen, niet om hun karakter.

In deze training komt algemene en specifieke kennis, uitleg van het model en de werking in de praktijk aan bod. Op een luchtige en interactieve manier wordt zo kennisgemaakt met De Roos van Leary als interpersoonlijk gedragsmodel.

Deze training is voor:

Deze training is gericht op managers en leidinggevenden die hun effectiviteit willen verhogen.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training Roos van Leary is een combinatie van e-learning en een praktijktraining (blended learning). De theoretische basis wordt gelegd in een interactieve e-learning, waarna een unieke praktijktraining volgt. De gloednieuwe e-learning hebben we zelf ontwikkeld, inclusief de bijbehorende zelftest.

Ter voorbereiding op deze praktijktraining Roos van Leary mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de training Roos van Leary uit een dag, met een follow-up bijeenkomst na drie maanden.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Roos van Leary is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Roos van Leary. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.