Training:
Ouders met Psychia-trische Problematiek

Vergroot je kennis over psychopathologie en persoonlijke problematiek bij ouders

Training: Omgaan met Ouders met Psychiatrische Problematiek

Deelnemers leren:

  • Inzicht verwerven en signalen herkennen in de rol van psychiatrische stoornissen in de communicatie met ouders.
  • Bewust worden van eigen oordelen, waarden en normen betreffende psychiatrische stoornissen bij ouders en het effect daarvan op jezelf en de communicatie.

3238 deelnemers beoordelen onze trainingen in 2023 met een 8,5

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van deze training Omgaan met Ouders met Psychiatrische Problematiek hebben deelnemers meer kennis van:

  • De achtergronden van gedrag dat past bij de psychiatrische stoornis van ouders.
  • De specifieke omgang met problematisch gedrag in de communicatie met ouders.
  • Een aantal bewezen effectieve gesprekstechnieken.

De inhoud van de Training Ouders met Psychia-trische Problematiek bestaat uit:

Medewerkers in de (jeugd)zorg kunnen in aanraking komen met ouders waarbij sprake is van psychiatrische problematiek. Dit kan de communicatie en/of samenwerking met de hulpverlening ernstig belemmeren. Hoe signaleer en hanteer je deze problematiek? Hoe kom je tot samenwerking? Een gerichte aanpak en kennis van (motiverende) gesprekstechnieken en psychiatrische ziektebeelden helpt om de communicatie en daarmee de hulpverlening te verbeteren. Dat is dan ook waar deze training om gaat:

  • Inzicht verwerven en signalen herkennen in de rol van psychiatrische stoornissen in de communicatie met ouders.
  • Inzicht verwerven in de meest voorkomende psychiatrische problematiek (met extra aandacht voor angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek).
  • Inzicht in het effect van psychiatrische stoornissen van ouders op de ontwikkeling van kinderen.
  • Bewust worden van eigen oordelen, waarden en normen betreffende psychiatrische stoornissen bij ouders en het effect daarvan op jezelf en de communicatie.
  • Oefenen van gesprekstechnieken en deze bewust inzetten binnen de eigen praktijk.

Deze training is voor:

Deze training is geschikt voor professionals die iedere dag bezig zijn met het beschermen van kwetsbare jeugdigen en regelmatig in aanraking komen met ouders met psychopathologie.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training Omgaan met ouders met Psychiatrische Problematiek is een combinatie van theorie en praktijk.

Ter voorbereiding op deze praktijktraining Omgaan met Ouders met Psychiatrische Problematiek mogen deelnemers een persoonlijke leerwens en casus inleveren. Met deze informatie maakt de trainer het programma verder op maat.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Voor deze training geldt de volgende accreditatie:

Deze training is geaccrediteerd bij het SKJ voor 15.75 punt en is geldig tot 1 september 2024.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de training Omgaan met ouders met Psychiatrische Problematiek uit drie dagdelen en een mogelijke follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Ouders met Psychia-trische Problematiek is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Ouders met Psychia-trische Problematiek. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.