Training:
Triple Diagnose

Leer om te gaan met cliënten en patiënten met triple problematiek

Training: Tripple Problematiek Diagnose

Deelnemers leren:

  • Gesprekstechnieken gericht op begeleiding bij LVB, verslaving en psychiatrie.
  • De gevolgen van een onbewuste uitstraling in de begeleidingsrelatie en de invloed hiervan op de ontwikkeling van de cliënt.
  • De ‘eerste vijf minuten methodiek’, ‘presentiebenadering’ en ‘herstelgerichte benadering’ toe te passen.

57 deelnemers beoordelen deze training met een 8.2

Dit kunnen de deelnemers na afloop:

Na afloop van deze training hebben deelnemers meer kennis, inzicht en vaardigheden rondom triple diagnose.

De inhoud van de Training Triple Diagnose bestaat uit:

Steeds meer medewerkers van zorginstellingen komen in aanraking met cliënten en patiënten waarbij sprake is van triple diagnose (ook wel bekend als triple problematiek). Naast psychiatrische problematiek en verslavingsproblemen speelt ook nog licht verstandelijke beperking (LVB) een belangrijke rol. Dit maakt de begeleiding van deze patiënten lastig. Met deze training leren we zorgprofessionals hoe zij deze groep beter kunnen begeleiden en behandelen.

Zorgprofessionals helpen hun cliënten en patiënten met het (verder) ontwikkelen van hun competenties, vaardigheden, talenten en ambities. Zodat zij uiteindelijk zelf de kracht vinden om hun leven op te pakken en kansen waar te maken. Het is niet alleen belangrijk dat een triple diagnose binnen een traject tijdig herkend wordt, maar ook dat de diverse betrokken zorgprofessionals weten hoe passende hulp en ondersteuning te bieden. Zo kunnen frustratie en onbegrip van beide kanten worden voorkomen. Een passende aanpak vergroot de kans op een constructief traject.

Met ondersteuning van een trainingsacteur met de Learning On The Spot methode (LOTS), gaan we praktisch aan de slag, met als doel:

  • Veranderproces in gang zetten en daarbij het inzetten van hulpmiddelen/ gesprekstechnieken en de houding van hulpverlener.
  • Herkenning van en handelen naar onder én overschatting van cliënten met LVB- problematiek en psychiatrische problematiek.

Deze training is voor:

De training Triple Diagnose is geschikt voor zorgprofessionals en hulpverleners in onder andere de GGZ en maatschappelijke opvang.

Wij gebruiken de volgende leermethode:

De training ‘Triple Diagnose’ is een combinatie van theorie en praktijk.

Voor deze training zetten we onze LOTS-methode in:

Learning On The Spot – LOTS – is een interactieve en drempelverlagende trainingsvorm met acteur, waarbij de interactie in het hier en nu centraal staat. Uniek in zijn soort, want wij zijn de enigen die deze methode gebruiken. Sterker nog, we hebben ‘m zelf ontwikkeld. Bij LOTS is de acteur onderdeel van de groep, wat zorgt voor echte interactie. Deelnemers blijven daardoor dicht bij zichzelf. LOTS verhoogt het plezier in trainen én vergroot het leerrendement aangetoond aanzienlijk.

Voor deze training geldt de volgende accreditatie:

Deze training is geaccrediteerd bij het SKJ voor 17.50 punt en is geldig tot 19 april 2024.

Onze trainingen zijn altijd volledig op maat:

Iedere organisatie en iedere medewerker is uniek. Daarom zijn al onze trainingen afgestemd op specifieke ontwikkelvragen van onze opdrachtgevers. Ook die van jou. We luisteren naar jouw ontwikkelvraag en komen met een antwoord op maat.

Tijdsduur:

Het programma voor de training is altijd op maat. We stemmen de lengte van de training af op de ontwikkelbehoefte van jouw medewerkers. Meestal bestaat de training ‘Triple Diagnose’ uit drie dagdelen en een mogelijke follow-up bijeenkomst.

Zo doen we dat

Werkwijze

De Training Triple Diagnose is precies afgestemd op de ontwikkelbehoefte van deelnemers en/of situaties die spelen binnen jouw organisatie. Zo versterken wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Persoonlijk

Onze trainers stemmen een training af op individuele leerwensen. Dat maakt de inhoud persoonlijk. Door in te gaan op de ervaringen van deelnemers, voelen zij dat het echt over hen gaat.

Direct toepasbaar in de praktijk

Dat wat je in onze trainingen leert, kun je de volgende dag gelijk toepassen. Leren door doen staat bij ons centraal. Net als zelf ervaren en praktisch aan de slag gaan.

Learning by doing

Na de training krijgen deelnemers een opdracht mee. Vervolgens volgt een follow-up bijeenkomst. Wat blijkt? 80% past nieuwe vaardigheden ook na langere tijd nog altijd toe.

Wat zeggen anderen over ons?

Testimonials

‘Maar liefst 91% van de deelnemers beveelt onze trainingen aan bij anderen. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Hier lees je een aantal van hun ervaringen.’

Benieuwd wat we voor jouw medewerkers kunnen betekenen? We geven je graag vrijblijvend advies.

in company training advies 1

Versterk de ontwikkeling van jouw medewerkers

Vrijblijvend advies op maat

We geven je heel graag vrijblijvend advies of meer informatie over de Training Triple Diagnose. Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

DLP CTA Form
Bij gebruik van dit formulier ga je akkoord met de Privacy Policy.