Training Verzuim

Bij het begeleiden van medewerkers bij verzuim kom je als leidinggevende wel eens in een spagaat. Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de productiviteit en anderzijds voor de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers op langere termijn. Hiervoor moet je als leidinggevenden in staat zijn om simultane belangen te behartigen. Hoe pak jij dit aan als leidinggevende? Hoe voorkom jij dat medewerkers uitvallen? Aan welke regels moet je je houden?

Doel van de training

Deze training geeft je handvatten en leert je vaardigheden, die het voeren van een coachend, mens- en taakgericht verzuimgesprek mogelijk maken. Je leert een doelgericht en constructief gesprek te voeren, met als uitkomst een duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers.  

Inhoud:

  • Leiden van een coachend, mens- en taakgericht verzuimgesprek

Van voorbereiding tot de eigenlijke bespreking, discussie, samenvatting en afronding. Hoe kan jij er voor zorgen dat een medewerker met meer energie uit een gesprek komt?

  • Juiste communicatietechnieken als basis voor een goed gesprek

Door middel van het communicatiemodel van de Roos van Leary wordt de eigen communicatiestijl geanalyseerd en kom je er achter welk effect dit heeft op anderen,

Aanbod

Een praktijkgerichte training op maat. Een trainer en trainingsacteur verzorgen een training van één dagdeel en een follow-up. Het niveau van deze training is MBO/HBO.

Meer informatie
Vul voor meer informatie over de training gespreksvaardigheden en communicatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte het contactformulier op deze pagina in, of bel 040-3685068.

 

Scholing door professionals. Klantgericht, deskundig maatwerk. Training en Coaching Bureau, Croan.