Covid-19, en nu?

Een after Corona ondersteuningsprogramma voor zorgmedewerkers en hulpverleners.

Veel professionals in de zorg- en publieke sector verzuchten dat zij grote behoefte hebben aan ontlading en reflectie, nu de piek van de Coronacrisis voorbij lijkt te zijn. Na de lange periode waarin zij overvraagd zijn, is het hoog tijd om daar even bij stil te staan. Als jouw medewerkers deze behoefte ook uiten, biedt ons programma een uitkomst. Hiermee kun je je medewerkers extra ondersteunen en je waardering laten blijken.

In ons programma ‘Covid-19, en nu?’ bieden wij jouw zorgmedewerkers de ruimte om af te schakelen na deze intense periode van crisis, te reflecteren op de ontregeling en kwetsbaarheid, terug te kijken en zeker ook vooruit te kijken.

Onderaan deze pagina kan je meer informatie / een offerte aanvragen.

Verder na Corona
De impact van deze pandemie is voor iedere individuele zorg- en hulpverlener en voor ieder (zorg)team enorm. Van de ene op de andere dag werden zij gebombardeerd tot beoefenaar van een vitaal beroep, tot helden en heldinnen gepromoveerd en op grond daarvan opgezadeld met torenhoge verwachtingen op dit voor hen ook totaal onbekende terrein dat Coronacrisis heet. Langzaam lijken jouw zorgmedewerkers weer een beetje op adem te komen. We durven met elkaar zelfs de hoop uit te spreken dat de ergste piek van de Coronacrisis achter ons ligt, al ligt het gevaar van een tweede uitbraak op de loer. Het is belangrijk om niet zomaar verder te gaan en wat gebeurd is weg te stoppen. Croan kan jullie organisatie helpen om er beschouwend – zonder oordeel en vanuit compassie, voor jezelf en voor de ander – naar te kijken, en zo samen een nieuwe koers te bepalen hoe met elkaar verder te gaan. Stil staan om weer in beweging te komen.

Waar gaat het over?
Het vergt moed om terug te kijken naar wat er geweest is. Wat is er precies gebeurd? Wie ben jij geweest voor jezelf en voor je medemens? Hoe trouw ben je aan je zelf geweest? En waarom hebben we gereageerd, zoals we gereageerd hebben, terwijl we allemaal gelijk waren in het niet-weten? Ook spelen we in op de toekomst. Hoe gaan we samen verder? Kunnen we een mogelijke tweede uitbrak aan? Hoe doen we dat?

Wat bieden we?
In twee dagdelen en een follow up bijeenkomst krijgen jouw medewerkers, onder zorgvuldige begeleiding van onze ervaren trainers-coaches:

  • De kans om hun hart te luchten en zich uit te spreken over wat er tijdens de crisis is gebeurd en wat dat met hen persoonlijk en in het werk heeft gedaan.
  • Inzicht in de onderliggende processen bij het omgaan met deze grote crisis.
  • Over en weer begrip hoe dingen binnen het team zijn gegaan.
  • Steun en advies in geval de verwerking meer nodig heeft dan deze bijeenkomsten.

Meer informatie / offerte

Vul voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte het formulier hieronder in, of bel 040-3685068.

    Scholing door professionals. Klantgericht, deskundig maatwerk. Training en Coaching Bureau, Croan.